Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания

...
Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания
Коментари Харесай

По-малко слънце, но южнякът ще затопли

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания и понижения на облачността. На обособени места в Югозападна България ще превали дъжд. В източната половина от страната ще се усили вятърът от юг-югоизток, ще е сдържан, краткотрайно мощен и стремителен. Затоплянето ще продължи и дневните температури там ще доближават 10-13 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

В западната и централната част от Дунавската низина, където вятърът ще е слаб и ще има ниска слоеста облачност или мъгла, ще бъде сензитивно по-студено.

По Черноморието ще бъде облачно и мъгливо. След обяд ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 12 - 13 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще доминира облачно време с краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще бъде прохладно с сдържан и мощен вятър от южната четвърт.

Температурите ще са повишават и оптималната на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, а на 2000 метра - към 2 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР